Nagy megtiszteltetés, hogy iskolánkban köszönthettük a mindannyiunk által ismert, kedvelt, számunkra legjobb kapust, a 108 szoros magyar válogatottat, az évtized legjobb kapusát, Európa-bajnoksági korrekordert, KIRÁLY GÁBORT. Méltán érdemelte ki, hogy szülővárosa, Szombathely 2016-ban díszpolgárrá avatta. 2017-ben ő kapta a legjobb labdarúgónak járó elismerést. Érdemeit sorolni lehetne még. Iskolásaink gyermeknapi fő ajándéka, hogy személyesen találkozhattak azzal az emberrel, aki sikereivel beírta magát a sporttörténelembe.


Édesapja-, aki a Haladás VSE kiváló focistája volt- szerettette meg vele a labdarúgást, Szarka Zoltán edző–, akire mindig felnézett- s Hegedűs Péter kapus –akinek mozdulatait leste, utánozta- indították el, s óriási kitartása, küzdőszelleme, a foci iránti rajongása emelték arra a rangra, amely ismertté és elismertté tették a világban.  Mi pedig büszkék lehetünk, hogy a mi országunkból, a megyénkből származik, s pályafutása, elért eredményei előtt tisztelettel adózhatunk. Nekünk ő valóban király.

Leírhatatlan öröm, szűnni nem akaró taps fogadta iskolánkban őt, akit hallgatni, akivel beszélgetni élmény volt, aki egy olyan egyéniség, aki példa a jövő nemzedéke számára.
Varga Lászlóné