„Aki keres, talál…” – mondást követve akadtam rá a 2. félévben meghirdetett online technika versenyfelhívásra.

Felvetésem, hogy induljunk, támogatásra is talált 3 tanuló személyében. A 6. osztályból Kardos Áron, Sebestyén Bálint és Varga Olivér indult el a Technikatanárok Országos Egyesülete által kiírt pályázaton. A kiírás témája közel állt az érdeklődési körükhöz, azért mert a mindennapi életünkhöz kapcsolódó téma lett megjelölve: A műanyagok előfordulása, használata és újrahasznosítása környezetemben címmel.

A megírt szempontoknak megfelelően kellett a tanulóknak egy-egy dokumentumot elkészíteniük, melyet a megadott időpontig kellett elküldeni.

Az ezután következő idő hosszúnak tűnt, kissé csalódottan le is tettünk róla, hogy bármilyen visszajelzést kapjunk a munkák eredményességéről.

Aztán váratlanul ért bennünket a meglepetés. Értesítést kaptunk, amelyben a versenyben való részvétel elismeréseként oklevelet kaptak (Kardos Áron 3. helyezett, Varga Olivér 4. helyezett, Sebestyén Bálint 6. helyezett) és apró, de annál hasznosabb ajándékokkal lepték meg a gyerekeket.

Rendkívül nagy örömmel fogadták, hogy nem hiába dolgoztak, eredményes volt a munkájuk, ami előre vetítette, hogy jövőre ismét próbára teszik tudásukat.

                                                                                                          Veiczer-Simon Bettina