„Minden alkalommal, amikor önzetlenül adunk, számunkra is tágasabbá válik a világ” (Hozleiter Fanny)

Az adventi időszak az örömteli várakozás ideje. Karácsonyra, a nagy ünnepre készülődés még szebb lehet, ha önzetlen szeretet és a jócselekedetek jegyében telik. A mai elszemélytelenedett világunkban nem lehet elég korán megtapasztalni az önzetlen segítségnyújtás felemelő érzését, igaz ez gyermekre, felnőttre egyaránt.

Ez vezérelte a Rábapatyi Arany János Általános Iskola diákjait és nevelőtestületét, amikor az elmúlt évekhez hasonlóan karácsonyi adománygyűjtési akciót hirdetettek. Az idei karácsonyt a Rum-Kastély Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény kis diákjai számára tesszük még emlékezetesebbé. A Rum-Kastély EGYMI sajátos nevelési igényű gyermekek, tanulók nevelését-oktatását ellátó többcélú gyógypedagógiai intézmény, amely az arra rászorulóknak iskolai életmódra történő felkészítést, valamint óvodai, általános iskolai, speciális szakiskolai és kollégiumi ellátást biztosít.

Mindannyiunkban ott a jó, a jó cselekedetekre való törekvés. Szívügyünk, hogy gyermekeink megtanulják, megérezzék ennek felemelő érzését. Ezúton szeretnénk megköszönni a szülők és gyermekek önzetlen adományait. Az összegyűjtött ajándékcsomagot, ami édességeket, tisztálkodási szereket és fejlesztő játékokat tartalmazott, december 14-én adtuk át az intézmény képviselőjének.

Horváth Edina