A FÁTYOL iskolaprogram keretében vett részt iskolánk 7. és 8. osztályos tanulóiból álló csoport a budapesti rendezvényen. Fátyolról, a kiállítás kabalakutyájáról kapta elnevezését a program, melynek célkitűzése a környezeti nevelés támogatása a Világkiállítás tematikus tárlatainak, valamint a természetmegőrzést és fenntartható természetgazdálkodást bemutató programjainak, előadásainak bemutatása révén.

A bejáratnál a Totem nevű alkotás fogadott minket, így a szarvasbika tátott száján keresztül sétálhattunk be a Hungexpo területére. A világkiállítás szimbolikus bejárataként megtestesítette a nemzet egységét, a természet sajátos körforgását és azt az összefogást, amelyet a magyar vadászok tanúsítottak. A 16,5 méter magas, 20 méter hosszú és ugyanolyan széles, bőgő szarvasbikafejet ábrázoló alkotás 10 tonnányi hullajtott agancsból készült.

A természeti kiállítás éppúgy foglalkozott a vadászattal, mint a természet védelmével, a vizes élőhelyekkel, a természetmegőrzéssel és annak jövőjével, a biodiverzitással, a fenntartható természethasználattal, vagy például a solymászattal, az orvvadászattal, a gasztronómiával és az innovációval. Diorámák, filmek, élőállat-bemutatók, világrekord és különleges trófeák segítették megismertetni Földünk egyedülálló élővilágát. Az ország legnagyobb kiállítási akváriumában például 2 méteres és 110 kilós halakkal is találkozhattunk, de lovas és vadászkutyás bemutatók is várták az érdeklődőket. Elmondhatjuk, hogy diákjaink felejthetetlen élményekkel gazdagodtak.