Kedves Pályázók!

A szervezők nevében köszönjük a beküldött műveket! Örömmel tapasztaltuk, hogy az idei évben nagy számban érkeztek hozzánk látni- és olvasnivalók, melyből a zsűri a beküldött pályamunkák értékelésekor az egyediséget, a fantáziát, a letisztult gondolatiságot, a témát leginkább megragadó alkotásokat díjazta. Ennek eredményeképpen a következő helyezések születtek:

A nyertes pályázók értékes könyvutalványokkal gazdagodnak!

Ezúton gratulálunk minden résztvevőnek a szép és igényes munkájához!

A pályázati felhívás teljes szövege itt olvasható PDF formátumban, PDF olvasó szükséges lehet:

Alsó évfolyam

Erős Vivien

„Kreatív különdíj”

Sárvári Nádasdy Tamás Ált. Isk., 4. o.

Gergye Diána

Rajz kategória

I. hely, Kőszegi Béri Balog Ádám Ált. Isk,. 2. o.

Érsek Ingrid

Rajz kategória

II. hely, Rábapatyi Arany János Ált. Isk,. 2. o.

Marton Annaróza

Rajz kategória

III. hely, Kőszegi Béri Balog Ádám Ált. Isk,. 2. o.

Felső évfolyam

Bogár Milán

„Kreatív különdíj”

Rábapatyi Arany János Ált. Isk,. 8. o.

Horváth MÍra

„Legaranyosabb írás”

Sárvári Nádasdy Tamás Ált. Isk,. 6. o.

Integrált oktatás a jövő iskolájában

A jövőben teljesen máshogy képzelem el az iskolát, mint amilyenek most. Évtizedek alatt nem csak a technológia fejlődik óriásit, de az emberi faj is.

Sok gyerek és tanár jár iskolába, akik között vannak egészen különlegesek is. Nem csoda, hiszen idegen bolygókról a Földünkre, a Kék Bolygóra költözik sok, békés természetű nép. Egy osztályban körülbelül 10 gyerek tanul. Ami ebben nagyon furcsa, az az, hogy vannak köztük olyanok, akiknek mancsuk vagy állati fülük van. Tapmancs Panna egy nagyon imádnivaló diáklány. Aranyos mancsai és cicafülei vannak. Tanórákon rendkívül ügyes és aktív, sokat jelentkezik. Az én időmben biztos kicsúfolták volna, de itt, a jövőben nem. A tanárok között is vannak furcsák, például Karcsi bácsi. Karcsi bácsi tanítja repülni a gyerekeket, de van, akiknek hüllőetetést is tanít. Rengeteg különleges, kiscsoportos órát kínálnak, amelyek közül válogathatnak a tanulók kedvük és érdeklődésük szerint. A tanórák nevei is furcsák, éppen úgy, mint egyes tanítók kinézete. Karcsi bácsinak például kacsalábai és szárnyai vannak, de a jövőben ez senkit nem zavar, inkább érdekesnek tartják őt. Nem csak az emberek, de maga az iskola is sokat változott. A megszokott Nádasdy helyett most egy lila, narancssárga és kék színekben pompázó suli áll. Ezért a látványért is odavannak a gyerekek. Nem csak állatjegyeket viselő tanulók alkotják a közösséget, hanem a diákok között akadnak még emberi nyelvet beszélő állatok is. Pici Picúr egy csivava, akit nagyon szeretnek a gyerekek is, de a tanárok is. Picúr egy nagyon okos tanuló, szeret zongorázni és lundákkal szteppelni. A kedvenc tantárgya az idegen nyelvek oktatása, ahol a tökéletesen nyávogó kacsák és a hibátlanul röfögő jegesmedvék újabb és újabb nyelvek elsajátítására törekednek. Ebből az órából ő a legjobb, és mindenki szerint egy igazi őstehetség. Az osztálytermek is megváltoztak, nem is kicsit! Itt a székek helyett trónok vannak, a padok helyett pedig virág alakú asztalok, amiknek a színei aszerint változnak, hogy milyen kedve van annak a személynek, aki éppen ott ül. A diákok 10 évig járnak ebbe a suliba, ahol az alapvető tantárgyakon kívül, legalább 30 féle más érdekes, szórakoztató, egyedi tárgyak közül is választhatnak. Általában 6 évesen kezdenek el tanulni, és 16 éves korukban végzik el ezt az iskolát. A jövő iskolájában, sok-sok év múlva a tanítók nem csak a százalékszámítást és az alliterációk felismerését tanítják meg, hanem a különleges diákokat, különleges ismeretekre is okítják.

Készítette:
Horváth Míra 6. a
Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola

Németh Nóra

Rajz kategória

I. hely, Jánosházi Batthyány Lajos Ált. Isk,. 8. o.

Hérincs Eszter

Rajz kategória

II. hely, Gércei Ált. Isk,. 8. o.

Fégel Vanda

Rajz kategória

II. hely, Gércei Ált. Isk,. 8. o.

Kulman Alíz

Rajz kategória

III. hely, Celldömölki Városi Ált. Isk,. 6. o.

Tóth Lilien

Rajz kategória

III. hely, Rábapatyi Arany János Ált. Isk,. 6. o.