Június 16-án gyönyörű, napsütéses reggelre ébredtem. Izgatottan ugrottam ki az ágyból, ugyanis ekkor volt a „LEG” kirándulás.

A tanév során kiemelkedő tanulmányi munkáért vagy sport eredményekért, sikeres pályázatokért, egyéb iskolaérdekű tevékenységekért „LEG” kártyákat kaptunk. A vakáció első napján, a legtöbbet összegyűjtő diákok két kísérő tanárral elutazhattak Győrbe.

Már a buszon jó volt a hangulat, sokat nevettünk, jókat beszélgettünk, örültünk neki, hogy hosszú idő óta először végre közösen mehetünk valahova.

Első megállónk az állatkert volt. Itt kisebb baráti csapatokba álltunk össze, hogy így járjuk be az állatkert területét. A lányokkal vettünk zoocsemegét, hogy tudjunk adni belőle a kedvenceknek. A zsiráfok boldogan falatozgattak a kezünkből és hálásan hajolgattak felénk hosszú nyakukkal. Az őzekkel már más volt a helyzet. Bementünk hozzájuk egy kis kapun át, hogy őket is megetessük. Egy kifeszített kötél választotta csak el őket tőlünk. Körénk kezdtek gyűlni, kijöttek a helyükről, egyre többen lettek, bökdöstek bennünket az orrukkal. Végül kitépték az eledelt a kezünkből. Mi úgy megijedtünk, hogy elfutottunk. Utólag visszagondolva már ez is nagyon vicces. Tüneményesek voltak még a gyűrűsfarkú makik, a flamingók vagy épp a pingvinek. Nem is tudnék választani közülük.

A nézelődés után egy finom ebédet ettünk az egzotikus állatok körében és végül még egy apró ajándékkal is kedveskedtek nekünk.

Délután a Cyberjump volt az úticélunk. Ez volt a kedvencem. Miután megkaptuk a menő zöld zoknikat, közösen bemelegítettünk és indulhatott az egy órás móka. Fantasztikus volt a trambulinrengetegben ugrálni, szaltózni. Mindenki nagyon élvezte. Itt is kaptunk emléket, egy klassz karkötőt, amit azóta is viselek.

Gyorsan eltelt az idő és haza kellett indulnunk. Kellemesen elfáradtunk, de rengeteg élménnyel gazdagodtunk.

Nagyon örülök neki, hogy ezen a kiránduláson részt vehettem, minden másodpercét elraktározom magamban és mindig jó szívvel fogok visszagondolni rá.

Németh Anna
6. osztály