A tanév során kiemelkedő tanulmányi munkáért vagy sporteredményekért, sikeres pályázatokért, egyéb iskolaérdekű tevékenységekért „LEG” kártyával jutalmazzák a tanulókat. Akik ebből a legtöbbet szerzik, elmehetnek kirándulni. Iskolánk „LEG” – jeinek idei úticélja Bükfürdő volt.

Június 9-én reggel kipattant a szemem. Nagyon vártam már ezt a napot, de az eső keresztbe tett. Rájöttem, hogy akármilyen komor is az idő, a kirándulás akkor is szuper lesz. Fél tíz körül boldogan szálltam fel a buszra, mert tudtam, hogy a most nyílt FUNCITY felé tartunk. Először moziba mentünk, megnéztük a Sonic, a sündisznó 2-t. A filmhez kaptunk üdítőt és popcorn-t is. A terembe beérve éreztem az „új illatot”. A film kb. másfél órás volt. Nekem nagyon tetszett az első rész után ez is. A 4DX mozinál 3 csapatra váltunk szét, úgy ültünk fel. Miközben a VR szemüvegben ültünk és vetítették a kisfilmet, mozgattak minket, levegőt fújtak ránk. Nagyon vicces volt nézni a bent ülő, hadonászó, sikoltozó többieket. Mikor ez véget ért, a kisebbek először a Magic World-ot tekintették meg és ezzel kapcsolatos kvízt töltöttek ki, majd cseréltünk. Nekünk addig, amit én a legjobban vártam, a CRAZY RUSH következett. Ez a szerkezet hármasával fel-le forgatott minket, volt, hogy több másodpercig is fejjel lefelé lógtunk. Még Ági néni is kipróbálta. Mindenkinek nagyon tetszett.

Amint végeztünk, elindultunk, és egy finom lángost ettünk. Jóllakottan felkerekedtünk, elsétáltunk a Mezítlábas Parkba (Kneipp Park). Az eső miatt csak cipőben, de végig sétáltam. A kis pihenés után egy fagyizással / sütizéssel zártuk a napot.

Megéri egész évben jól teljesíteni, ha egy ilyen szuper kirándulás a jutalom. Remélem, jövőre is úgy fogok dolgozni, hogy elmehessek. Örülök neki, hogy lakóhelyünk közelében ilyen élményközpont nyílt. Ajánlom mindenkinek, hogy most már ne csak a fürdő miatt keresse fel Büköt.

Németh Anna
7. osztály